8. Фестивалски дан – 24. Дани “Зорана Радмиловића“

ОСМО ВЕЧЕ ДАНА ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА ПУБЛИКА ГЛЕДАЛА КОМАД ЗОЛТАНА ЕГЕРЕШИЈА “НЕЋЕШ РАЗБОЈНИЧЕ” КАЗАЛИШТА ИЗ ВИРОВИТИЦЕ И ГРАДСКОГ КАЗАЛИШТА “ЈОЗА ИВАКИЋ” ИЗ ВИНКОВАЦА У РЕЖИЈИ ДРАЖЕНА ФЕРЕНЧИНЕ – У РАВНОПРАВНОЈ ИГРИ ТРИ ГЛУМЦА ЗОРАНОВ БРК ОТИШАО У РУКЕ ВЛАДИМИРА АНДРИЋА – ЈА САМ СТВАРНО ПРЕСРЕТАН И ХВАЛА ЖИРИЈУ, ПУБЛИЦИ, УПРАВИ ПОЗОРИШТА И ФЕСТИВАЛА, РЕКАО НАКОН ДОДЕЛЕ ЛЕУРЕАТ ЗОРАНОВОГ БРКА

 

v1

 

Кромпир и блитва драмски је текст о тројици фудбалских судија чији приватни односи И проблеми, које доносе на посао, утичу на њихово суђење. За потребе инсценације Казалишта Вировитица преименован у Нећеш, разбојниче!. Радња Кромпира и блитве, драме врло је једноставна: два лузера покушавају да узурпирају планове свог успешнијег колеге, што из зависти, што због циља преотимања вољене жене. Текст је писан у комичком тону те сугерише представу којој је један од главних домета да своје гледаоце урнебесно забави. Редитељ овог комада је Дражен Ференчина, а играју Владимир Андрић, Горан Коши и Младен Ковачић. Тројица глумаца оживљавају ове компликоване односе лажног пријатељства и истовременог ривалства, уз заплет и интриге, коју нам даје писац комада Золтан Егереши.

 

v3

 

У равноправној игри три глумца Зоранов брк отишао је у руке Владимира Андрића: “Награда ме затекла, нисам јој се надао нити сам је очекивао. Награду доживаљавам као заједничу јер један без другога не постојимо. Ово је пратнерска игра И без њих не би било то што смо данас играли. Публика је предивна. Уживамо стварно овдје. Морам да кажем да смо још као студенти гледали и Ибија И Радована и те представе знамо напамет. Он је младим људима вјечна инспирација. Добит Зоранов брк у тридесетој години, ја сам стварно пресретан и хвала жирију и публици и управи позоришта и фестивала.“ Овај позоришни комад остварен је у сарадњи Казалишта Вировитица и Градског казалишта “Јоза Ивакић” из Винковаца. Ово је иначе четврто гостовање позоришта из Вировитице на Данима. Сва три претходна комада, Квеч 2012., Мачка на врућем лименом крову 2013. и Ћуп 2014., била су одлично примљена о чему сведочи и награда публике за најбољу представу на фестивалу прошле године.

 

v5