Представа – Мали принц

 

mali princ plakat A3

 

Po tekstu Antoan de Sant Egziperija

 

MALI PRINC

 

režija: Saša Latinović

dramatizacija: Vladan Cerović

scenograf: Mirko Stokić.

 

ИГРАЈУ

 

Miloš Tanasković

Milutin Vešković

Dragana Jovanović

Miloš Đuričić

Dara Rančić

Marina Lazarević

Predrag Grbić

 

 

Mali princ je usamljeni dečak iz svemira, koji je napustio svoju malenu planetu i svog jedinog prijatelja, crvenu ružu o kojoj se brinuo i koju je voleo najviše na svetu. Krenuo je na putovanje s ciljem da nešto novo otkrije i nauči. Iako je ruža za njega bila jedinstvena i značila mu sve u životu, njeno prijateljstvo i lepota nisu mu bili dovoljni. To bi u najkraćem bio početak priče o Malom princu, koju su u pozorišnu formu pretvorili Vladan Cerović i Saša Latinović. „Maliprinc je shvatio je da su rad, iskreno prijateljstvo, istina i ljubav vrednosti bez kojih čovek ne može da živi, da se ljubav gradi strpljivo i polako i da uvek dobijamo onoliko koliko drugima dajemo i to je bio razlog zašto smo ovaj tekst, koji se inače čita u sedmom razredu, okrenuli ka odrasloj publici“, kaže Saša Latinović, reditelj.

 

“Zapravo bi se moglo reći da nije jasno šta je više inspirisalo glumce, sam tekst ili njegova inscenacija. Reditelj komada Saša Latinović kaže da nije čudo što se uprava zaječarskog pozorišta odlučila da baš ovaj tekst postavi na večernju scenu, što bi značilo da nije samo forma koja je određuje kao alegorijsku priču za odrasle. Pravo je vreme da glumci zaigraju na kartu prijateljstva, požrtvovanja I ljubavi, koje nam tako mnogo nedostaje u poslednje vreme, smatra Latinović…

 

Zato treba videti ovaj komad, koji nas vraća u mladost ali nas vraća I pravim I večnim temama.  Moglo bi se reći da je ova postavka zaječarskog teatra Mali princ za veliku decu.”

 

- Blic online -